<
НОВИНИ ДНЯ: Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Європа
22.02.2024 268

Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів

Варшава наголошує, що такі дії шкодять репутації країни.

8c1678ccb4b22834a6a438cdb89077cd_22.02.24

Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість через проросійський плакат, який використав під час блокування кордону один з протестувальників. Відомство закликає дистанціюватися від подібних осіб, бо це шкодить репутації країни. Пише ТСН. 

Про це з посиланням на речника МЗС Польщі Павела Вронського повідомляє "ЄП".

"МЗС з найвищим занепокоєнням відзначає появу на останніх блокадах аграріїв антиукраїнських гасел і гасел, що вихваляють Владіміра Путіна і війну, яку він продовжує вести", - йдеться у заяві представника міністерства.

За словами Вронського, подібні дії шкодять репутації Польщі, яка однією з перших допомогла Україні у війні та прийняла її громадян, а також дискредитують самих організаторів протестів.

"Ми переконані, що це спроба "захопити" протестний рух фермерів з боку радикальних і безвідповідальних груп, ймовірно, під впливом російських агентів. Закликаємо організаторів протестів ідентифікувати і вилучити зі своїх лав нечисленних ініціаторів цієї і подібних дій", - наголоси він.

Речник польського МЗС також наголошує, що нинішнє становище польських фермерів - "це результат агресії Володимира Путіна проти України і наслідків цього для глобальної економіки". Що більше - цей інцидент дискредитує протести.

"Ці дії не допомагають ні самим фермерам, ні вирішенню суперечки з Україною. Єдиний, хто виграє від цього – російський диктатор Володимир Путін", – заявив речник.

Він додав: не важливо, чи проросійські гасла з’явилися через реальних агентів РФ, чи через "корисних ідіотів".

Нагадаємо, 20 лютого під час протестів біля кордону з Україною польський фермер розмістив на тракторі заклик до Путіна "розібратися" з Україною. Також фермер почепив біля плакату червоний прапор СРСР.

Оценка материала:

5.00 / 1
Проросійський плакат і заклик до Путіна: Польща відреагувала на інцидент під час протесту фермерів 5.00 5 1
Політика / Європа
22.02.2024 268
Еще материалы раздела «Європа»