<
НОВИНИ ДНЯ: День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експертавсі новини дня
Бізнес
Економіка
21.02.2024 264

1,4 млрд євро передав Україні банк розвитку Німеччини

Державний банк розвитку Німеччини KfW від імені уряду Німеччини та ЄС підтримає Україну, реалізувавши понад 40 проєктів на загальну суму понад 1,4 мільярда євро. Зокрема, кошти перерахують на підтримку енергетики, переселенців та інші потреби.

Про це пише BR24.

"Основна увага приділяється енергетичному сектору з 520 мільйонами євро, оскільки лінії електропередач, підстанції та електростанції неодноразово стають об’єктами російських атак. Тому необхідні постійні ремонтні роботи", – йдеться у повідомленні.

Також понад 530 мільйонів євро буде спрямовано на житлові програми та соціальні послуги для внутрішньо переміщених осіб і громад, які приймають переселенців.

Також допомога банку зміцнить базову муніципальну інфраструктуру, наприклад, на ремонт і модернізацію медичних центрів, шкіл і питних водопроводів. На це заплановано близько 135 мільйонів євро.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ банк виділив понад 1,2 мільярда євро — здебільшого на підтримку державних функцій.

Оценка материала:

5.00 / 1
1,4 млрд євро передав Україні банк розвитку Німеччини 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
21.02.2024 264
Еще материалы раздела «Економіка»