НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
22.02.2024 603

В Туреччині пройшли випробовування винищувача п'ятого покоління KAAN: що про нього відомо

Станом на зараз розпочато будівництво ще двох тестових зразків винищувача.

3ecab83c19e4d21e5c1396a05c63aeba_22.02.24

Бойовий літак KAAN, який розробила турецька компанія Turkish Aerospace Industries, 21 лютого здійснив перший політ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Defence Turk.

Як зазначається, винищувачем KAAN керував льотчик-випробувач Барбарош Демірбаш. Сам політ пройшов вдало. Станом на зараз розпочато будівництво ще двох тестових зразків винищувача. Один з них має бути готовим в середині цього року. Проте увести KAAN в експлуатацію планують у 2028 році.

Перше випробовування стало найбільш важливим етапом у програмі створення винищувача п’ятого покоління. Торік KAAN пройшов комплексні наземні випробування, зокрема - протестували його двигуни, та руліжні системи.

Додамо, що основною особливістю винищувача є його мала радіолокаційна помітність. За словами генерального директора TAI Темела Котіла, корпорація розробила спеціальне радіопоглинаюче покриття. Зараз воно на етапі випробувань: у першому польоті покриття задіяне не було.

KAAN начебто зможе розвивати швидкість 1,8 М. Він буде здатен застосовувати ракети класу "повітря-повітря", ракети класу "повітря-поверхня" та авіабомби різного калібру. Буде створена як одномісна серійна модифікація, так і версія з двома пілотами.

Нагадаємо, що ЗСУ збили російський літак і прорідили лави окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Туреччині пройшли випробовування винищувача п'ятого покоління KAAN: що про нього відомо 5.00 5 3
Політика / Світ
22.02.2024 603
Еще материалы раздела «Світ»