<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
21.02.2024 460

Криза на польському кордоні. Як росія використовує «метод керованої конфронтації»

Катерина Гладкевич: Для тих хто в танку. Усе, що відбувається на українсько-польському кордоні спрямоване на: а) послаблення українсько-польських стосунків, в ідеалі – доведення ситуації до ворожнечі; б) послаблення Польщі зсередини.

Називається ця штука «метод керованої конфронтації». Коли береться якийсь задавнений конфлікт і починає роздмухуватися. Використовуються реальні факти (наприклад, факт схематозу українських трейдерів з зерном), а цільову аудиторію, яка постраждала внаслідок цього факту, примушують гостро реагувати. Діяльно так. І от ми маємо наступні факти – вибух ксенофобії в Польщі (антиукраїнські настрої в частини поляків) і блокування кордону в критичний момент. А це вже примушує реагувати українців. І писати в мережах кілометри різної негативно забарвленої херні проти поляків.

Ескалація підігрівається символічними актами: висипанням зерна на землю, бо для українців, які пережили голод, це – значуще. Плакатом із закликом до путіна. Більше пекла, бо так – більше обурених реакцій, які саморозігрівають конфлікт. Наступна зупинка – сакральна жертва (у виконанні українців/поліції), яка поставить Польщу на вуха. І поспливає задавнена вікова ворожнеча, а обидва народи ризикують звалитися до воронки взаємної помсти. Або Польща – до некерованого бунту.

Польська влада не зможе вплинути на це жодним чином, бо тут люба дія лише буде погіршувати ситуацію.

Цей метод давно відпрацьований в самій Україні (карта з трьома сортами українців), міжрегіональна ворожнеча. А потім – оп, «мальчік в трусіках», «алея ангелів» і маємо наслідки.

ХАМАС, який заходить в Ізраїль і вчиняє одразу звірячий напад, що не лишає вибору, крім жорстко реагувати. Наслідки.

У майбутньому – керована конфронтація скоріше всього між мусульманами і рештою громадян в ключових країнах ЄС. Із тими ж наслідками. «Це ж було вже», коли внаслідок вбивства поліцейським такого-то персонажа з певної спільноти починається пиздоріз.

Щодо ситуації з Польщею – штучно відтворюються обставини, в яких Хмельницький уклав угоду самі розумієте з ким.

Доповідь завершено.

Автор: Катерина Гладкевич, менеджер програм розвитку компетенцій, експерт розвитку навчальних моделей

Оценка материала:

5.00 / 3
Криза на польському кордоні. Як росія використовує «метод керованої конфронтації» 5.00 5 3
Кабінет директора / Вечірня горілка
21.02.2024 460
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»