<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
22.02.2024 326

Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати компанії РФ, які потрапили під санкції

Найбільші банки Китаю перестали приймати платежі з російських фінансових організацій. Йдеться про Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), China Construction Bank (CCB) та Bank of China.

_flag_gettyimages_890042426_679a437df4a5a5547910db277a694bc9_650x410_22.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Коммерсантъ".

ICBC, CCB та Bank of China займають перше, друге та четверте місця за величиною активів у Китаї. Банки повідомили російських клієнтів про припинення прийому платежів із початку січня 2024 року. Зазначається, що операції з непідсанкційними кредитними організаціями продовжуються.

За даними джерела в російському банку, ICBC і CCB відхиляють всі платежі, що надходять від російських підсанкціонних фінансових організацій, незалежно від системи, через яку вони йдуть - SWIFT, російську СПФС або китайську CIPS. Наголошується, що китайські банки пояснюють своє рішення внутрішньою політикою кредитних організацій.

Варто зазначити, що Китай не запроваджував проти РФ та російських компаній санкцій після повномасштабного вторгнення в Україну. Але багато китайських компаній змушені дотримуватися санкційної політики країн Заходу, бажаючи уникнути вторинних санкцій і маючи намір співпрацювати зі США та ЄС.

Новий пакет санкцій проти РФ

Нагадаємо, у січні в ЄС почали обговорювати 13-й пакет санкцій проти Росії. Обмеження хочуть затвердити до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

За інформацією західних ЗМІ, пакет не додаватиме нових обмежень на імпорт російської продукції.

При цьому кілька днів тому стало відомо, що посли ЄС все ще не погодили 13 пакет санкцій. За даними Financial Times, його блокує Угорщина.

Оценка материала:

5.00 / 1
Найбільші банки Китаю перестали обслуговувати компанії РФ, які потрапили під санкції 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.02.2024 326
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»