НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
23.02.2024 502

Трамп використовує історію з Навальним, щоб мати вигляд жертви в судах – CNN

У виданні зауважують, що "авторитарні інстинкти Трампа свідчать про те, що він має більше спільного з Путіним, ніж з Навальним".

a9c61c9cafcebf231b9d18d524305ebd_23.02.24

Кандидат у президенти США Дональд Трамп використовує історію смерті Олексія Навального в російській колонії для порівнянь із власними проблемами в американських судах. Пише ТСН. 

Про це пише CNN.

Трампа кілька днів критикували опоненти за його відмову засудити Путіна після того, як Навальний помер у російській колонії за обставин, які досі належним чином не пояснені.

Отримавши можливість зробити це у Fox News у вівторок, Трамп знову продемонстрував свою звичну відмову критикувати російського диктатора. Тоді експрезидент США пов'язав зі смертю Навального свої власні юридичні проблеми.

"Це (політичне переслідування. – Ред.) відбувається і в нашій країні. Ми багато в чому перетворюємося на комуністичну країну. І ви подивіться: я – провідний кандидат, мене звинуватили. Мене чотири рази притягували до відповідальності. У мене вісім або дев’ять судових процесів – усе це через факти, що я займаюся політикою", – запевняв Трамп.

Згадавши про вирок суду щодо цивільного шахрайства та про штраф $355 мільйонів, Трамп заявив: "Це як приклад Навального, це зразок комунізму чи фашизму".

"Насправді авторитарні інстинкти Трампа свідчать про те, що він має більше спільного з Путіним, ніж з Навальним. Абсолютний президентський імунітет від судового переслідування, який Трамп просить Верховний суд надати йому, і його бачення необмеженого президентства здаються ближчими до російської моделі, ніж до американської", – зазначають у CNN.

Видання називає Трампа "єдиним президентом в історії США, який намагався кинути виклик волі виборців після демократичних виборів і залишитися при владі як російський автократ".

Президент Джо Байден згадав про відмову свого попередника визнати Путіна винним у смерті Навального.

"Коли Навальний помер, коли світ вважає Путіна відповідальним, Трамп не спромігся навіть засудити його. Це обурливо. Суть у тому, що республіканці повинні вирішити, кому вони служать, Дональду Трампу чи американському народу", – заявив Байден.

Нагадаємо, 16 лютого в РФ заявили, що опозиціонер Олексій Навальний помер у виправній колонії.

Оценка материала:

4.20 / 5
Трамп використовує історію з Навальним, щоб мати вигляд жертви в судах – CNN 4.20 5 5
Політика / Світ
23.02.2024 502
Еще материалы раздела «Світ»