НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Україна
22.02.2024 260

Буданов назвав умови контрнаступу України

Україна, якщо матиме достатню підтримку партнерів і продовжить тримати оборону цього року, зможе перейти в контрнаступ у 2025 році.

Про це у розмові з журналістами The Wall Street Journal заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов.

За його словами, після виходу українських сил з Авдіївки ситуація на фронті залишається складною, однак у ворога також є проблеми - росіяни витрачають більше боєприпасів, ніж можуть виготовити, а більшість поставлених торік у війська танків є старими.

Буданов додав, що російська професійна армія була значною мірою знищена в перший рік вторгнення, і тепер ворог кидає в бій непідготовлених призовників.

“Повна окупація Донецької та Луганської областей залишається пріоритетною метою російських військ у 2024 році, але досягти її вони навряд чи зможуть. У них не вистачить сил”, - вважає начальник ГУР.

Коментуючи подальше виснаження РФ та підготовку до контрудару по ослабленій Росії у 2025 році, Буданов наголосив на важливості подальшої підтримки України державами-партнерами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Буданов назвав умови контрнаступу України 5.00 5 1
Політика / Україна
22.02.2024 260
Еще материалы раздела «Україна»