<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампомвсі новини дня
22.02.2024 236

Нацбанк вирішив змінити правила банківської таємниці

Національний банк України має намір включити до переліку інформації, що становить банківську таємницю і надається банками за запитом уповноважених державних органів додаткову інформацію.

Йдеться про унікальні ідентифікатори та/або номери емісійних платіжних інструментів, у тому числі і контрагентів, а також код ID НБУ та найменування постачальника платіжних послуг.

«Реалізація положень Проєкту (постанови — ред.) сприятиме приведенню порядку розкриття інформації, що становить банківську таємницю, у відповідність із вимогами закону про банки, зокрема, шляхом уточнення обсягів інформації, що становить банківську таємницю та надається банками на вимогу уповноважених державних органів», — йдеться в поясненні до проєкту постанови НБУ.

Уточнюється, що НБУ приймає зауваження та пропозиції до проєкту постанови до 3 березня цього року.

Раніше повідомлялося, що в лютому 2020 року НБУ спростив порядок розкриття банківської таємниці.

У квітні 2023 року Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт щодо розширення переліку підстав розкриття банками банківської таємниці.

Законопроєктом, зокрема, вносяться зміни до закону «Про банки і банківську діяльність» в частині розкриття банківської таємниці за запитами Міністерства юстиції з метою розшуку майна, коштів та інших активів: політичних партій, заборонених судом; осіб, до яких застосовано санкції; під час розгляду справ щодо захисту інтересів України.

Крім того, передбачається розкриття банківської таємниці за запитами нотаріусів для встановлення опіки над майном фізичної особи, яка визнана безвісно відсутньою, або особи, яка зникла безвісти за особливих обставин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк вирішив змінити правила банківської таємниці 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.02.2024 236
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»