<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Політика
Європа
23.02.2024 248

Бундестаг ухвалив рекомендацію надати Україні ракети Taurus

Після тривалих дебатів Бундестаг ухвалив рішення рекомендувати німецькому уряду надати Україні ракети Taurus.

8ff4c7b640ef4da2ef0d573e1cb0c8ba_23.02.24

У четвер, 22 лютого, Бундестаг Німеччини ухвалив рекомендацію уряду Шольца щодо надання Україні важких озброєнь дальньої дії, зокрема ракет Taurus. Пише ТСН. 

Про це повідомив Єгор Чернєв, заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки та голова Постійної делегації України в ПА НАТО.

"Щойно Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для нанесення "точкових ударів глибоко в тилу російського агресора". Тобто Таурусів. Це - коаліційний документ, на відміну від опозиційного, який відхилили сьогодні трохи раніше", - розповів він.

Тепер рішення за канцлером Олафом Шольцом.

"Градус питання поступово підвищуємо, щоб добитися результату", - додав Чернєв.

Нагадаємо, днями видання "Bild" повідомляло, що Німеччина готується передати Україні ракети Taurus. Зазначалося, що керівна коаліція "Світлофор" підготувала секретну пропозицію щодо постачання Києву більшої кількості боєприпасів, транспортних засобів та систем озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бундестаг ухвалив рекомендацію надати Україні ракети Taurus 5.00 5 2
Політика / Європа
23.02.2024 248
Еще материалы раздела «Європа»