НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
23.02.2024 367

Столтенберг назвав, найкращий спосіб вшанувати пам'ять Навального

Російський диктатор не повинен здобути перемогу в Україні, заявив генсек НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що загибель російського опозиціонера Олексія Навального та просування Росії на полі бою повинні стимулювати союзників по НАТО більше допомагати Україні. Пише ТСН. 

Про це він сказав у інтерв’ю радіостанції RFE/RL у Брюсселі, передає Радіо Свобода.

Столтенберг зазначив, що виведення українських військ з міста Авдіївка після місяців інтенсивних боїв показує необхідність терміново нарощувати військову допомогу Україні, "аби гарантувати, що Росія не зможе досягти подальших успіхів".

"Я твердо переконаний, що найкращий спосіб ушанувати пам'ять Олексія Навального – це забезпечити, щоб президент Путін не переміг на полі бою, а Україна перемогла", - заявив генсек НАТО.

Він наголосив що ряд країн збільшили військову допомогу України на тлі того, що у Конгресі США застряг законопроект про військову та фінансову підтримку українців.

"Звичайно, ми зосереджені на Сполучених Штатах, але ми також бачимо, як інші союзники справді активізуються й надають значну підтримку Україні", – зауважив Столтенберг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Держдепі заявили, що РФ не змогла отримати перевагу у війні проти України.

Крім того, ми раніше інформували, що Білий дім назвав головні причини, чому росіяни намагалися захопити Авдіївку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Столтенберг назвав, найкращий спосіб вшанувати пам'ять Навального 5.00 5 1
Політика / Світ
23.02.2024 367
Еще материалы раздела «Світ»