НОВИНИ ДНЯ: Україна націоналізувала активи російського олігарха на 2 млрд гривень  До України йде антициклон: як зміниться погода вихідними, 27-28 липня  У Євросоюзі ведуться дискусії про повернення українських чоловіків з-за кордону — Сікорський  Зеленський заінтригував заявою про вітчизняні ракети та дрони  Шольц може повторити долю Байдена: хто має шанс стати наступним канцлером Німеччини  Сонячно, але без спеки: якою буде погода в Україні в останню суботу липня  Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президентавсі новини дня
Політика
Світ
24.02.2024 280

Придністров'я може "попроситися" до РФ: що кажуть у розвідці

У ГУР стверджують, що поки ватажки невизнаного регіону не збираються просити диктатора Путіна про офіційне "включення" до РФ.

6be7a671ebb881737dcb01cd0186480f_24.02.24

За інформацією ГУР, сепаратисти невизнаного Придністров'я не планують звертатись на своєму з’їзді до російського диктатора Путіна щодо "прийняття" регіону до складу Росії. Пише ТСН. 

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у коментарі "Українській правді".

"За нашими даними, інформація про те, що 28 лютого "влада" Придністров'я начебто попросить РФ, аби та приєднала їх до свого складу, наразі, не підтверджується", – сказав Юсов.

За інформацією джерела видання, інформація про "приєднання" Придністров'я до РФ, є частиною внутрішнього політичного молдовського процесу, а також певним тиском з боку сепаратистів для захисту своїх економічних інтересів перед Кишиневом.

Раніше повідомлялося, що наприкінці лютого невизнане Придністров'я може попросити Путіна про "приєднання" до складу РФ. 28 лютого у Придністров'ї планують вперше за 18 років провести з'їзд депутатів усіх рівнів і саме там нібито можуть звернутися до російського диктатора про анексію регіону.

Водночас, на думку військового експерта Вадима Денисенка, ймовірність раптового оголошення про приєднання Придністров'я до Росії близька до нуля.

Натомість заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов" Максим Жорін називає можливість офіційного "приєднання" невизнаного Придністровʼя до Росії цілком реальною.

Оценка материала:

5.00 / 2
Придністров'я може "попроситися" до РФ: що кажуть у розвідці 5.00 5 2
Політика / Світ
24.02.2024 280
Еще материалы раздела «Світ»