<
НОВИНИ ДНЯ: Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війнивсі новини дня
Політика
Світ
24.02.2024 256

Конфіскація російських активів не суперечить міжнародному праву – Bloomberg

Росія пішла на кричуще порушення міжнародного права з часів Другої світової війни.

a415a4d128510539a4853eaf5aeff034_24.02.24

Міжнародні експерти у галузі права надіслали офіційним представникам країн G7 листа, в якому зазначили, що конфіскація заморожених активів РФ не буде суперечити міжнародному праву. Пише ТСН. 

Про це пише видання Bloomberg.

У повідомленні вказується, що після введення санкцій проти РФ було заморожено майже 300 мільярдів доларів. Світовий банк повідомляв, що орієнтовна вартість післявоєнного відновлення та реконструкції України зросла до 486 мільярдів доларів.

З огляду на "кричуще порушення" Росією правового порядку, встановленого після Другої світової війни, міжнародне право дозволяє вжити "законних контрзаходів", щоб переконати країну-порушницю "припинити свою протиправну поведінку", кажуть експерти.

У своєму листі експерти пропонують використовувати конфісковані активи для компенсації збитків, які "виникли безпосередньо в результаті незаконних дій Росії".

Лист підписали експерти з міжнародного права Бельгії, Сполученого Королівства, Німеччини, Нідерландів, США, Франції та Японії.

Видання зазначає, що серед підписантів декан юридичного факультету Єльського університету Гарольд Хонджу Кох, а також адвокат та дипломат Філіп Зеліков з Інституту Гувера.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що країни ЄС побоюються помсти РФ та кібератак після конфіскації її активів.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна може отримувати до 15 мільярдів євро щороку від заморожених активів РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Конфіскація російських активів не суперечить міжнародному праву – Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Світ
24.02.2024 256
Еще материалы раздела «Світ»