<
НОВИНИ ДНЯ: Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробицівсі новини дня
Політика
Україна
25.02.2024 659

Сирський проводить аудит Сил оборони: скільки військових за два роки досі не були на фронті

За словами Арахамії, під час аудиту виявили "умовно, 8 тисяч людей, які просто прикомандировані до Генштабу, і не воювали".

b85e2ae790ad3666d5ac0d407944e1bf_25.02.24

Новий головком ЗСУ генерал Олександр Сирський наразі проводить аудит всіх Сил оборони. Пише ТСН. 

Про перші результати аудиту розповів очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в інтерв'ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту "Мосейчук+".

"Пан Сирський зараз робить аудит всіх Сил оборони. Чому? Тому що 2 роки поспіль кажуть, що є бригади або підрозділи, які 2 роки на війні без ротації, а є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія – 900 тисяч, умовно, 300 тисяч з ротацією воюють, а де ж тоді 600 тисяч", – сказав нардеп.

Арахамія уточнив, що звісно, всім зрозуміле співвідношення: на кожного солдата, який на передовій, мають бути військові, які задіяні у логістиці, зв'язківці, ремонт техніки, штаб і таке інше.

"Але все одно завжди є це питання. Зараз робиться аудит і вже знайшли (я не можу зараз сказати подробиці), умовно, 8 тисяч людей, які просто прикомандировані до Генерального штабу, і не воювали", – сказав Арахамія.

За його словами, ці люди вже отримали відповідний наказ і зараз їх готують на підсилення сил на фронті.

"Я вважаю, що цифра буде набагато більша.. Що це дасть?.. От є цей внутрішній резерв... Тоді підкорегуюється трошки цифра потреби на мобілізацію. Це гарна новина для суспільства, тому що все ж таки тримати економіку треба", – підсумував лідер фракції "Слуга народу".

Раніше повідомлялося, що президент Зеленський на зустрічі з фракцією "Слуга народу", зокрема розповів про аудит у ЗСУ, і що новий головком ЗСУ вже знайшов тисячі військових, які жодного разу не були в зоні бойових дій.

Оценка материала:

5.00 / 2
Сирський проводить аудит Сил оборони: скільки військових за два роки досі не були на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
25.02.2024 659
Еще материалы раздела «Україна»