<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУвсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2024 248

У РФ показово заговорили про "чистки" українців — ISW

На тимчасово окупованих територіях України росіяни знущаються з українців.

f4b6c10e247db9359fd2b2dc3df6e8fa_25.02.24

Заступник очільника Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв розповів про плани Росії щодо репресій українських громадян на тимчасово окупованих територіях. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни у зведенні від 23 лютого.

За інформацією аналітиків, Медведєв стверджував, що українці та ТОТ, які "шкодять" Росії, повинні бути "викриті і покарані, заслані до Сибіру … для перевиховання в таборах примусової праці".

"Показові судові процеси і репресії сталінської епохи, починаючи від 1920-х і 1930-х років, так само були спрямовані на саботажників, особливо в сільськогосподарській сфері. Використання Медведєвим риторики сталінської епохи про "чистки" є показовим", - зазначили експерти.

Нагадаємо, "губернатор" тимчасово окупованої частини Запорізької області Євген Балицький  визнав, що російська влада примусово депортує українських громадян, які виступають проти вторгнення Росії до України. Він також натякнув на страти українців ЗС РФ.

Крім того, ми раніше інформували, що загарбники шукають на окупованих територіях людей, які за гроші свідчитимуть проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
У РФ показово заговорили про "чистки" українців — ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
25.02.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»