<
НОВИНИ ДНЯ: США передадуть Україні більш далекобійну зброю, - Нуланд  Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецепт  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Банки знизили ставки за депозитами: під який відсоток можна покласти гроші  Чому Путін раптово заговорив про мир: експерт пояснив, чого прагне РФ  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  США пригрозили санкціями банку Raiffeisen через зв'язки з Росією, - Reutersвсі новини дня
Політика
Україна
25.02.2024 248

ЗСУ знову дали прочуханки – полігони окупантів завалені трупами: що відомо про удари

Від "Хаймарса" не втечеш – ЗСУ вдруге за тиждень "накрили" російській військовий полігон на окупованих територіях.

b016a2ca7c5a7b62d15bf67f9d6c4d15_25.02.24

Після влучного удару по полігону окупантів під Волновахою українським бійцям вдалося буквально подвоїти число “хароших рускіх” на Херсонщині, та ще й зачепити їхнє командування. Російські пропагандисти в розпачі і не можуть зрозуміти, як можна було проспати два однакові удари.

Як ЗСУ провела блискучу операцію та кого вдалося задвохсотити цього разу, йдеться в ексклюзиві Артема Зябкіна TSN.UA.

По окупантах “смачно” прилетіло

Від "Хаймарса" не втечеш – Збройні сили України вдруге за тиждень "накрили" російській військовий полігон на окупованих територіях. Цього разу розплата завітала до росіян під селищем Подо-Калинівка на Херсонщині. Український дрон розвідник помітив загарбників прямо під час шикування. Кілька хвилин очікування і бам – точно в ціль!

Проте ні дрон в небі, ні просто влучний удар по “сослуживцам” не переконав росіян не збиратися купи! Одразу після удару росіяни безнадійно почали бігати полігоном, а потім знову зібралися докупи на відкритій місцевості. В українському штабі такий шанс змарнувати не могли, тож завдали другий, а потім – і контрольний удар по росіянах.

Реакція ЗСУ

“Дістанемо всюди” – так черговий блискучий страйк ЗСУ прокоментувала речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. Виявляється, ці “хароші руські” навчались штурмовим діям, щоб потім піти в наступ на українські Кринки, що на лівобережжі Херсонщини.

"Відбувалось тренування штурмових груп. Вони намагалися відпрацювати злагодженість своїх дій. Ми злагодили все. Чим працювали? Ми використовуємо всю наявну в нас зброю та потужність. Тому не розкриваємо для ворога всіх наших запасів. Хай розуміють, що дістанемо всюди", – каже Наталія Гуменюк.

Деталі ударів по полігонах РФ

Але це лише квіточки. Удар по полігону на Херсонщині викликав безмежний розпач серед російських "воєнкорів". Мабуть, якщо б цей випадок був перший, вони б проковтнули. Але ж ні.

20 лютого аналогічна ситуація відбулася на окупованій Донеччині. Під Волновахою ЗСУ так само ударом "Хаймарса" відправили до Кобзона щонайменше 68 окупантів. Одне з російських видань вже опублікувало навіть список з іменами загиблих. За їхньою інформацією, прилетіло по окупантах із Забайкалья. Ну хоч не доведеться їм тепер повертатись у свою Тьмутаракань.

Цього ж разу, кажуть самі росіяни квиточки на концерт до Кобзона отримало і командування окупантів. А ось і точні геодані місця, куди влучили ЗСУ.

Як пишуть самі так звані Z-блогери, після того, як вони відчайдушно намагались висвітлити такі кричущі втрати серед росіян, російське міноборони почали погрожувати їм тюремними строками.

А російський військблогер “Мурз”, який воював проти України від 2014 року та був відчайдушним головорізом, пішов на радикальний крок, щоб щось довести своїм командирам. Нібито не витримавши новин про втрати росіян в Авдіївці та удар ЗСУ по полігону у Волновасі, той спростив задачу українським бійцям і купив сам собі криточок до Кобзона – вчинив самогубство.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ знову дали прочуханки – полігони окупантів завалені трупами: що відомо про удари 5.00 5 2
Політика / Україна
25.02.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»