<
НОВИНИ ДНЯ: Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  Мобілізація до 25 років: чи планують в Україні ще більше знизити вік мобілізованих  "Дружба" Китаю і Росії може сколихнути світ: Financial Times про наслідки їхнього економічного співробітництва  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіливсі новини дня
Політика
Україна
25.02.2024 228

Зеленський пояснив, чому звільнив Залужного

Президент наголошує, що йдеться не "зміну курсу наших дій".

Президент Володимир Зеленський каже, що звільнення головкома Валерія Залужного та ключового керівництва ЗСУ - це перезавантаження, перебудова та зміна менеджменту військового командування.

Про це глава держави сказав в ефірі  FoxNews.

Президент наголосив, що йдеться не про "зміну курсу наших дій", а лише "говоримо про речі, які довго не змінювалися".

"Ми повинні бути швидшими, це означає, ми маємо упускати всю бюрократію, яка в нас є. У нас немає іншого шансу. Ми повинні бути розумними, технологічно оснащеними і швидкими. Час - це гроші, а в нашому випадку це не гроші, а життя людей", - наголосив Зеленський.

Прокоментував глава держави і нагороду Героя України для генерала Залужного.

"Він захищав нашу націю і нашу країну. Я надав йому титул Героя України, бо я дуже вдячний йому за це", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, після чуток президент України Володимир Зеленський таки відправив у відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного 8 лютого. Згодом генерал підтвердив це і висловив вдячність усім, хто був поряд.

Того ж вечора Володимир Зеленський своїм указом призначив новим головнокомандувачем ЗСУ генерала Олександра Сирського.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив, чому звільнив Залужного 5.00 5 2
Політика / Україна
25.02.2024 228
Еще материалы раздела «Україна»