<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
25.02.2024 399

Кремль затягує гайки — британська розвідка про посилення цензури в Росії

Кремль душить свободу слова всередині Росії. Розвідка Британії констатує посилення цензури в РФ останнім часом.

60253d531b9bfbaa32b43f5d883990b0_25.02.24

Британська розвідка повідомляє, що російське керівництво продовжує посилювати цензуру всередині країни щодо пересічних громадян та ЗМІ. Пише ТСН. 

Про це йдеться у щоденному зведенні Міністерства оборони Британії від 23 лютого.

Розвідка Британії нагадує, що 14 лютого президент Росії Володимир Путін підписав закон, яким уможливили покарання у вигляді конфіскації майна за "поширення неправдивої інформації" про російську армію.

Перед тим у Держдумі РФ внесли проєкт, що розширить підстави для оголошення "небажаною організацією", що ймовірно спрямовано на подальше обмеження діяльності російськомовних служб західних медіа, як "Радіо Свобода", DW та BBC.

"Ці кроки є частиною ширшої тенденції з боку влади РФ щодо контролю за внутрішнім інформаційним полем, щоб обмежити критику і висловлення незгоди. Хоча така тенденція спостерігалась вже багато років, процеси значно посилилися після початку повномасштабної війни Росії проти України", – зазначає розвідка.

Нагадаємо, раніше британська розвідка повідомляла, що у РФ путінський режим посилює цензуру на тлі майбутніх президентських виборів. Зокрема, у середині жовтня Міністерство освіти і науки Росії наказало університетам уникати відкритого обговорення будь-яких "негативних політичних, економічних і соціальних тенденцій" у РФ.

Оценка материала:

5.00 / 3
Кремль затягує гайки — британська розвідка про посилення цензури в Росії 5.00 5 3
Політика / Росія
25.02.2024 399
Еще материалы раздела «Росія»