<
НОВИНИ ДНЯ: Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУвсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2024 287

Держдеп США отримав інформацію, що Росія місяцями отримує від КНДР контейнери з боєприпасами

Понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами було доставлено до Росії з КНДР за останні пів року.

83fce670a2753b6c996e80a9907e14bd_25.02.24

Від вересня 2023 року Північна Корея поставила Росії понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами або пов'язаних із ними матеріалами. Пише ТСН. 

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Державного департаменту США.

Зазначається, що Росія імпортувала з КНДР морські контейнери з військовими вантажами через порт Східний. Зокрема, понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами, було доставлено до Росії через "Східну стивідорну компанію", яка керує контейнерним терміналом у порту Східний на Далекому Сході Росії та військово-морську базу ВМФ РФ "Дунай" поблизу Владивостока.

У Держдепі додали, що США продовжуватимуть викривати поставки зброї між КНДР і Росією та вживати заходів для перешкоджання цим незаконним транзакціям.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України знайшла підтвердження того, що Росія запускає по нашій державі та вбиває українців ракетами з КНДР. Мова йде про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території Північної Кореї.

Крім того, ракети Північної Кореї, які Росія вже кілька разів використовувала для ударів по Україні, нібито містять компоненти американських та європейських компаній.

Оценка материала:

5.00 / 2
Держдеп США отримав інформацію, що Росія місяцями отримує від КНДР контейнери з боєприпасами 5.00 5 2
Політика / Світ
25.02.2024 287
Еще материалы раздела «Світ»