<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  Митрополит Епіфаній пояснив, чи можна радіти під час війни  Очікування та реальність у магазинах: що варто знати споживачам при покупці продуктів на вагу  Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня  РФ скидає бомби на власну територію: розвідка Британії назвала причини  "Дуже швидко переб'ють": чи підуть російські окупанти в повторний наступ на Київ  Політолог пояснив, чому на ядерні погрози Путіна вже майже ніхто не реагуєвсі новини дня
Політика
Європа
25.02.2024 326

Майбутній командувач армії Естонії: Заборона ЗСУ бити по території Росії була помилкою

Рішення західних країн щодо обмеження застосування переданої Україні зброї по території Росії було помилкою.

7_f035ec63c435c61e84f0243f4f92fdbf_650x410_25.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на майбутнього командувача армії Естонії Андруса Мерило, якого цитує Eesti Rahvusringhääling.

"У військовому плані це була явна дурість. Введення такого обмеження обійшлося дуже дорого і також є однією з причин, чому Україна повернулася в оборонну позицію і намагається відбити російський контрнаступ", - пояснив Мерило.

За словами майбутнього командувача армії Естонії, також не виправдалось й те, що обмеження було запроваджене через страх щодо ризику ескалації.

"Тому я вважаю, що це політичне обмеження було абсолютно неправильним", - додав полковник.

Відзначимо, що вже з 1 липня Андрус Мерило обійме посаду командувача сил оборони Естонії.

Допомога Естонії

З перших днів повномасштабної війни Естонія засудила Росію, надала Україні військову та фінансову допомогу, а також прийняла біженців.

Нещодавно прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала ЄС пришвидшити виробництво снарядів для України, щоб передати обіцяний мільйон артилерійських боєприпасів.

Також в останньому пакеті допомоги Таллінн надав Києву протитанкові ракети Javelin й не тільки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Майбутній командувач армії Естонії: Заборона ЗСУ бити по території Росії була помилкою 5.00 5 2
Політика / Європа
25.02.2024 326
Еще материалы раздела «Європа»