<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Світ
26.02.2024 232

США могли б зробити більше для України: несподіване зізнання Курта Волкера

Постачання ракет Javelin та протитанкових систем до України почалося ще у 2017 році, але цього було замало.

5adfca95f8cb327d7033f79b84617b54_26.02.24

За президентства Дональда Трампа Сполучені Штати збільшили безпекову допомогу Україні, але її обсяги були недостатніми. Пише ТСН. 

Про це заявив колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер в ефірі національного телемарафону.

"Моя робота на посаді спеціального представника США полягала в тому, щоби добитися зняття ембарго на постачання зброї в Україну, щоби це дозволило розпочати постачання ракет Javelin, протитанкових систем в Україну. Ми зробили це у 2017-му році і ми збільшували нашу оборонну підтримку України щороку”, - зауважив він.

Однак, за словами Курта Волкера, ця безпекова допомога Україні була недостатньою.

“За часів адміністрації Трампа ми збільшили нашу безпекову допомогу. Але якщо говоримо про ті часи, йдеться лише про 425-450 мільйонів доларів. Ми могли б зробити більше в той час, коли це мало б більше значення. Уже за часів адміністрації Байдена, коли Росія фактично готувала повномасштабне вторгнення, тоді вже ми почали збільшувати реальні суми коштів і реальні обсяги військової підтримки, але могли це зробити і раніше", - зізнався американський дипломат.

Нагадаємо, Палата представників США пішла на перерву до кінця лютого, так і не проголосувавши щодо законопроєкту про допомогу Україні. Президент США Джо Байден емоційно заявив, що нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута.

Оценка материала:

5.00 / 1
США могли б зробити більше для України: несподіване зізнання Курта Волкера 5.00 5 1
Політика / Світ
26.02.2024 232
Еще материалы раздела «Світ»