<
НОВИНИ ДНЯ: Всеобщая мобилизация в Украине: к чему готовиться всем военнообязанным в мае  В ЄС відповіли, в яких кордонах Україна увійде до обʼєднання  Яке м'ясо на шашлик обрати: дієтологи назвали найбезпечніший варіант  Трамп виношує “мирний план” для України: що про нього відомо — The Telergaph  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  Як визначатимуть придатність до служби в армії: у Міноборони роз’яснили критерії для ВЛК  Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбамивсі новини дня
Політика
Росія
26.02.2024 597

Російські генерали намагаються перекласти провину за злочини на підлеглих, - ISW

Високопосадовці РФ намагаються перекласти відповідальність за військові злочини на командирів середньої та нижчої ланки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу на зустрічі з командувачем Центрального угрупування військ РФ генералом-полковником Андрієм Мордвічевим, наголосив на необхідності поводження з військовополоненими гуманно.

Російське керівництво, ймовірно, стурбоване міжнародними наслідками дій своїх підлеглих щодо очевидних військових злочинів Росії та, можливо, відкрито звернулося до українських військовополонених з огляду на нещодавню міжнародну увагу до російських звірств в Україні.

Військові злочини росіян в Україні

Після початку повномасштабного вторгнення до України. російські окупанти неодноразово чинили воєнні злочини.

За словами генпрокурора України Андрія Костіна, правоохоронці розслідують понад 100 тисяч воєнних злочинів росіян із 2022 року.

До речі, Німеччина зібрала понад 500 відомостей про воєнні злочини РФ в Україні.

Також ми писали, що Болгарія хоче розслідувати воєнні злочини РФ.

Оценка материала:

5.00 / 3
Російські генерали намагаються перекласти провину за злочини на підлеглих, - ISW 5.00 5 3
Політика / Росія
26.02.2024 597
Еще материалы раздела «Росія»