<
НОВИНИ ДНЯ: Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на 2 травня  Росія виробляє зброю настільки швидко, як ніколи раніше в історії – Блінкен  "З нашого боку все готово": Зеленський різко звернувся до ЄС  Глава "Нафтогазу" закликав ЄС передати Україні ППО для захисту підземних газосховищ  Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТОвсі новини дня
26.02.2024 318

В Україні працюють над відкриттям авіаційного простору, - Кубраков

Україна обговорює та працює над відкриттям авіаційного простору. Наразі оцінюються ризики відповідного рішення.

e0c42554796a75e6b9dc626160d0336a_26.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова під час форуму "Україна. Рік 2024".

"Ведемо консультації з американськими та європейськими регуляторами з безпеки над відкриттям авіаційного простору. Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз", - сказав він.

Кубраков додав, що Україна оцінює ризики щодо відкриття повітряного простору, але термінів відповідного рішення поки немає.

"Саме в ці тижні ми подаємо офіційні заяви, оцінку ризиків до відповідних регуляторів. Терміни називати точно ніхто не буде", - зазначив міністр інфраструктури України.

Відкриття повітряного простору України

Нагадаємо, що в Україні протягом останнього року обговорюють можливість відкриття повітряного простору для цивільних літаків. Раніше заступник керівника Офісу президента України Андрій Сибіга заявляв, що першим аеропортом, який відкриють в Україні, стане "Бориспіль".

Також була думку про відкриття аеропорту у Закарпатській області. А очільник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що Україна обговорює можливість відкриття Львівського аеропорту. Це дозволить відновити авіасполучення з країнами ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні працюють над відкриттям авіаційного простору, - Кубраков 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.02.2024 318
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»