<
НОВИНИ ДНЯ: Цінові рекордсмени. В яких містах України найдорожче житло  В Україні "обмежено придатних" більше не буде: що це означає   Мобілізація в Україні: "кольорові списки", черги від 5 ранку і проходження ВЛК – як чоловіки оновлюють дані в ТЦК  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Коли Провідна неділя 2024 року: традиції, що нести до церкви і як правильно вітатися  Бензин та алкоголь в Україні подорожчають: уряд запропонував підвищити акцизи  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепловсі новини дня
Політика
Україна
25.02.2024 287

Зеленський вперше озвучив втрати Україні на війні

На війні України проти Росії загинули 31 тисяча українських військових. Кожна втрата українця є великою трагедією для України.

Про це заявив президент Володимр Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його прес-конференцію.

За словами президента, кожна втрата українця у війні проти Росії є великою трагедією для України.

"Кожна людина - це великі втрати для нас. 31 тисяча українських військових загинула у цій війні. Не 300 тисяч, чи 150 тисяч, як бреше Путін. Але кожна втрата - це велика втрата для нас. Росіяни - загинуло 180 тисяч. Всього втрат загиблих і поранених в РФ - до 500 в сумі з пораненими. Українців - 31 тисяча. Я не скажу скільки поранених, бо Росія знатиме, скільки пішло з поля бою", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що в Україні є безвісти загиблі, однак це число не буде озвучено.

"Минулі обміни показали, що повернулися живими кілька хлопців, які були зниклі. Ми не знаємо, скільки вони вбили цивільних (на окупованих територіях - ред.). Ми дізнаємось це, коли покінчимо з Росією", - розповів він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський вперше озвучив втрати Україні на війні 5.00 5 2
Політика / Україна
25.02.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»