<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
26.02.2024 307

Буданов розповів, як в ГУР дізнались про підготовку росіян до нападу 24 лютого 2022 року

Очільник розвідки України Кирило Буданов розповів про розбудову спецслужби за два роки великої війни.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Україна значно збільшила чисельність бойових та оперативних підрозділів розвідки, а також посилила технічну складову. Пише ТСН. 

Про це розповів голова ГУР Кирило Буданов в інтерв’ю для The Telegraph.

"З початком війни ми значно збільшили свій штат. Максимальному збільшенню підлягали бойові, оперативно-бойові підрозділи та технічна розвідка. Значно підсилили напрямок кіберрозвідки. У зв’язку зі зростанням обсягів здобутої інформації українська спецслужба зміцнила аналітичний напрямок та впровадила засновані на штучному інтелекті нові сервіси для технічної обробки даних", - розповів Буданов.

Також, за його словами, Україна широко використовує спроможності, які надають розвідувальні відомства країн-партнерів.

"Наприклад, для нас критично важливою часто є інформація про запуски ракет з рубежів, які ми не можемо охопити нашими засобами радіоелектронної та радіотехнічної розвідки. Ця допомога є неоціненною для нас", - зауважив очільник ГУР.

Таким чином розвідка Міноборони допомагає партизанським угрупованням, які діють на території РФ, "підтримує їх, взаємодіє з ними, інколи висловлює свої прохання або ставить певні завдання". Але, каже Буданов, це не таке масове явище, як інколи здається.

"Серйозну роль у процесі протистояння з терористичною Росією відіграє агентура: під час війни на неї покладено завдання не лише здобувати  інформацію, а й здійснювати спеціальні  активні заходи. Завдяки агентурній розвідці Україна змогла заздалегідь отримати дані про напад Росії 24 лютого 2022 року. Якби ми покладалися виключно на дані радіоелектронної, радіотехнічної або кіберрозвідки, то ми б не були готові, не зрозуміли б, що буде відбуватися вторгнення, і не встигли б підготуватись", - зауважив Буданов.

Нагадаємо, раніше голова української розвідки Кирило Буданов дав нове інтерв'ю для західних ЗМІ, в якому розповів про актуальну ситуацію на фронті, пояснив паузу ракетних атак РФ по Україні та поділився планами України на майбутні воєнні роки. ТСН.ua зібрав головні тези, озвучені в інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буданов розповів, як в ГУР дізнались про підготовку росіян до нападу 24 лютого 2022 року 5.00 5 2
Політика / Україна
26.02.2024 307
Еще материалы раздела «Україна»