<
НОВИНИ ДНЯ: НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurusвсі новини дня
Політика
Україна
27.02.2024 656

Кому війна, а кому великий бізнес. Вартість артснарядів у світі зросла вп'ятеро, - Зеленський

Вартість артилерійських снарядів у світі через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну зросла в п'ять разів.

Про це в ході пресконференції заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання кореспондента РБК-Україна.

"Через війну в Україні навіть звичайний артилерійський снаряд, який коштував півтори тисячі доларів на початку війни, ми сьогодні бачимо деякі контракти, де люди пропонують від 4 до 8 тисяч. Ось тобі й війна. Кому війна, а кому великий бізнес", - наголосив глава держави.

За його словами, це суто комерційний інтерес - є гроші та є певна кількість снарядів. І Україна зараз бореться за кожний боєприпас.

Дефіцит артснарядів

Нагадаємо, Україна зазнає дефіциту артилерійських снарядів. Це відбувається через те, що Євросоюз не виконав обіцянку надати мільйон боєприпасів у встановлені терміни, а США не можуть затвердити нове фінансування для допомоги нашій країні.

Такий брак вплинув на ситуацію на фронті - українським захисникам нещодавно довелося відступити з Авдіївки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що якби наші захисники вчасно отримали потрібну кількість боєприпасів, то відступати не було б необхідності.

Оценка материала:

5.00 / 5
Кому війна, а кому великий бізнес. Вартість артснарядів у світі зросла вп'ятеро, - Зеленський 5.00 5 5
Політика / Україна
27.02.2024 656
Еще материалы раздела «Україна»