<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецептвсі новини дня
Політика
Світ
27.02.2024 284

Американське ЦРУ підтримує в Україні секретні бази спостереження за Росією, - NYT

Центральне розвідувальне управління США підтримує в Україні 12 секретних баз. Вони допомагають відстежувати дії російських збройних сил та збирати важливі дані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

"Пункт прослуховування в українському лісі є частиною підтримуваної ЦРУ мережі шпигунських баз, побудованої за останні вісім років, яка включає 12 секретних місць уздовж російського кордону", - йдеться у виданні.

Зазначається, що приблизно у 2016 році американська спецслужба розпочала підготовку елітного українського загону, який захоплював російські БпЛА та засоби зв'язку, щоб технічні працівники ЦРУ могли з їхньою допомогою зламати російські системи шифрування.

Як стверджується, одним з офіцерів у загоні був нинішній голова ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

Крім того, ЦРУ допомогло підготувати нове покоління українських шпигунів, які працювали в Росії, по всій Європі, на Кубі та в інших місцях, де росіяни мають значну присутність.

У виданні зауважують, що директор ЦРУ Вільям Бернс минулого четверга здійснив таємний візит до України, який став його 10-м візитом з моменту вторгнення.

Також, під час вторгнення ЦРУ передавало критично важливу розвідувальну інформацію, зокрема про те, де і якими системами озброєнь Росія планує завдавати удари.

ЦРУ про війну в Україні

Нагадаємо, глава ЦРУ наприкінці січня заявив, що на Україну чекає важкий рік у війні з Росією. Припинення американської допомоги Києву було б помилкою "історичного масштабу".

Також у ЦРУ повідомили, що російська армія з початку вторгнення в Україну втратила вбитими та пораненими близько 315 тисяч людей. Знищено дві третини танкових запасів Москви.

Напередодні ми повідомляли, що Центральне розвідувальне управління США не дозволяє своїм аналітикам користуватися месенджером Telegram.

Оценка материала:

5.00 / 2
Американське ЦРУ підтримує в Україні секретні бази спостереження за Росією, - NYT 5.00 5 2
Політика / Світ
27.02.2024 284
Еще материалы раздела «Світ»