НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
27.02.2024 287

Коли Шольц оголосить рішення щодо передавання Taurus для України: у Берліні заінтригували

Шольц візьме участь в конференції європейських лідерів на підтримку України в Парижі 26 лютого.

813328b9555628c1bdee5514244ed1a9_27.02.24

Канцлер ФРН Олаф Шольц виступить із заявою щодо можливого передавання Україні далекобійних ракет Taurus у "належний час" та за "відповідної можливості".

Про це сказала заступниця речника федерального уряду Німеччини Крістіне Гоффманн на брифінгу в понеділок, повідомляє Укрінформ. Пише ТСН. 

"Федеральний канцлер зробить заяву на цю тему у належний час і за відповідної нагоди", - сказала Гоффманн.

Вона нагадала про три критерії під час передавання зброї, серед них - це запобігти втягуванню Німеччини та НАТО у війну з РФ.

Гоффманн підтвердила, що Шольц візьме участь в конференції європейських лідерів на підтримку України в Парижі 26 лютого. Це буде робоча зустріч на рівні голів держав і урядів на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона. На ній йтиметься про допомогу Україні в галузі оборони.

На запитання журналістів, чи може стати ця конференція такою "нагодою", вона не відповіла.

"Сьогоднішня зустріч надає чергову можливість надіслати чіткий сигнал як українському народу, так і російському президенту Путіну щодо європейської єдності та рішучості", - заявила Гоффманн.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент Франції Еммануель Макрон збирає лідерів європейських держав, щоб активізувати допомогу Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли Шольц оголосить рішення щодо передавання Taurus для України: у Берліні заінтригували 5.00 5 2
Політика / Європа
27.02.2024 287
Еще материалы раздела «Європа»