<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Політика
Європа
27.02.2024 381

Швеція в НАТО: як вдалося зламати Орбана

В перший день весняної сесії представники ухвалили ратифікацію членства Швеції в НАТО.

54b97b6ae8fd59bc39c465aac1c0dc88_27.02.24

Парламент Угорщини у понеділок, 26 лютого, офіційно проголосував за ратифікацію членства Швеції в НАТО. Пише ТСН. 

Відповідне рішення привітав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг у соцмережі Х (Twitter).

Генсек привітав голосування угорського парламенту за ратифікацію членства Швеції в НАТО: “Тепер, коли всі союзники схвалили це рішення, Швеція стане 32-м союзником НАТО”.

За його словами, членство Швеції зробить їх усіх сильнішими і безпечнішими.

Угорщина була останньою країною, що мала ратифікувати вступ Швеції, яка тепер стала членом Альянсу.

Видання 444.hu повідомляє, що за ратифікацію протоколу про вступ Швеції в НАТО проголосували 188 депутатів угорського парламенту, проти виступили шестеро.

Формально процес ратифікації завершиться після того, як ратифікаційний протокол підпише президент Угорщини й він буде опублікований в офіційному віснику. Це, як очікується, відбудеться протягом наступного тижня.

Нагадаємо, Угорщина довгий час блокувала вступ Швеції до НАТО. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, зокрема заявляв,  що політичні відносини між Угорщиною та Швецією мають покращитися, перш ніж її заявку на членство в НАТО буде схвалено.

Оценка материала:

5.00 / 3
Швеція в НАТО: як вдалося зламати Орбана 5.00 5 3
Політика / Європа
27.02.2024 381
Еще материалы раздела «Європа»