<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2024 407

"Хто тоді захищатиме від злочинців?". Клименко відповів, чому не мобілізують поліцейських

Всі поліцейські заброньовані від мобілізації. Вступити до лав Збройних сил можуть лише як добровольці.

_klimenko_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__2_ee054bc6e5b7296ad0773bc75d292c8a_650x410_28.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Кожен поліцейський має знати - поки він в поліції, він заброньований і на фронт не йде. Якщо він не доброволець", - сказав Клименко.

Він також назвав "диванними експертами" тих, хто "провокує до роздумів з приводу того, хто б міг воювати".

"А чим чоловіки, які працюють в поліції, відрізняються від тих, які працюють, в народному господарстві? А хто буде тоді захищати від злочинців населення, виїжджати на виклики?", - додав міністр.

Клименко назвав умову мобілізації правоохоронців

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що якщо ситуація в країні погіршуватиметься, правоохоронці будуть готові стати до зброї та мобілізуватися.

За його словами, сьогодні в поліції служать 98 тисяч офіцерів й сержантів, які до початку повномасштабної війни були рівномірно розташовані по усій території країни.

З початку війни відбулись тектонічні рухи щодо дислокації.

"На сьогоднішній день, від Чернігівської й до Миколаївської області, в прикордонних регіонах, безпосередньо в регіонах де йдуть активні бойові дії, а це 900 кілометрів, розташовані поліцейські підрозділи. Це 35 тисяч особового складу. Сюди також входить підрозділ "Лють", це 5 тисяч", - пояснив Клименко.

До початку війни, як розповів міністр, на 10 тисяч населення України було в середньому виділено 23-26 працівників поліції. Сьогодні ж, на деокупованих територіях - понад 100. Режим став набагато жорсткішим, а завдань - більше. Поліція, як зауважив Клименко, з початку війни на 80% збільшила свій функціонал.

"Але ми не збільшуємо кількість поліцейських й набори до поліції. Ми розуміємо, що важко зараз в країні. Але ще раз хочу повторити, що якщо ситуація буде розвиватись так в країні, що необхідно буде стати до зброї - ми готові це зробити", - зауважив міністр.

Оценка материала:

5.00 / 3
"Хто тоді захищатиме від злочинців?". Клименко відповів, чому не мобілізують поліцейських 5.00 5 3
Політика / Україна
28.02.2024 407
Еще материалы раздела «Україна»