НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Європа
27.02.2024 280

Шольц: "Сухопутних військ європейських держав чи НАТО не буде" в Україні

Сухопутних військ європейських країн та інших членів НАТО в Україні не буде, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Він опублікував це повідомлення у X після того, як вчора французький президент Еммануель Макрон повідомив про обговорення відправки іноземних військ до України. І хоча він сказав, що коненсусу стосовно цього немає, його слова, а також заява словацького прем'єра викликали резонанс.

"Вчора в Парижі ми домовилися, що кожен має зробити більше для України. Для цього потрібна зброя, боєприпаси та ППО. Ми над цим працюємо. Ясно одне: сухопутних військ європейських держав чи НАТО не буде", – сказав він.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у коментарі AP теж сказав, що блок не планує відправляти війська в Україну. Він однак додав, що індивідуальні рішення окремих країн узгодження з усіма членами НАТО не потребують, пише УП.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц: "Сухопутних військ європейських держав чи НАТО не буде" в Україні 5.00 5 2
Політика / Європа
27.02.2024 280
Еще материалы раздела «Європа»