<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
27.02.2024 280

єЧергу поширять на водіїв легкових авто

Кабінет Міністрів вирішив масштабувати проєкт єЧерга.

Як повідомив на засіданні уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нова постанова КМУ поширить електронну чергу на водіїв легкових авто.

"За допомогою цього сервісу транспортні засоби понад 800 тисяч разів перетнули кордон. Це зручно і пришвидшує весь процес. Плюс знімає питання зловживань", - сказав прем'єр.

Як запускали систему єЧерга:

Система електронної черги на кордоні для вантажівок дозволяє перевізникам попередньо записатись і приїхати на пункт пропуску у заздалегідь призначений час.

За час запуску єЧерги кордон за електронним записом перетнуло понад 40 тисяч автобусів та 725 тисяч вантажівок.

Експеримент із електронною чергою на кордонах уряд запровадив наприкінці 2021 року.

Цю чергу для вантажівок вперше запустили 12 грудня 2022 року в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», що на кордоні Польщею.

У серпні 2023 уряд розширив дію єЧерги на легкові авто й автобуси, які виконують пасажирські перевезення.

Раніше цього місяця послугу електронної черги для перетину кордону автобусами з 12 лютого поширили на всі пункти пропуску з країнами ЄС та Молдовою. Загалом, йдеться про 29 пунктів пропуску.

Оценка материала:

5.00 / 2
єЧергу поширять на водіїв легкових авто 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
27.02.2024 280
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»