НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
27.02.2024 287

G7 необхідно терміново знайти спосіб передати російські активи Україні, - голова Мінфіну США

Країнам "Великої сімки" (G7) потрібно терміново розробити спосіб для того, щоб конфіскувати на користь України заморожені російські активи.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

"Нашій коаліції ("Великої сімки" - ред.) необхідно і терміново знайти спосіб розблокувати ці заморожені активи, щоб підтримати опір, що триває, і довгострокове відновлення України", - сказала міністр.

Вона розповіла, що існує сильне міжнародне право, економічні та моральні аргументи на користь конфіскування активів країни-агресора.

На думку Єллен, такий крок став би сильною відповіддю на безпрецедентну загрозу глобальній стабільності з боку Росії.

"Це дало б зрозуміти, що Росія не може виграти, затягуючи війну, і спонукало б її сісти за стіл переговорів про справедливий мир з Україною", - додала вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
G7 необхідно терміново знайти спосіб передати російські активи Україні, - голова Мінфіну США 5.00 5 2
Політика / Світ
27.02.2024 287
Еще материалы раздела «Світ»