<
НОВИНИ ДНЯ: Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пунктвсі новини дня
Бізнес
Економіка
29.02.2024 260

Bitcoin встановив рекорд вартості за останні три роки, - Bloomberg

Вартість криптовалюти Bitcoin уперше з кінця 2021 року перевищила позначку в 57 тис. доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Цифровий актив додав цілих 4,4%, сягнувши 57 039 доларів, перш ніж частково відіграти частину стрибка і торгуватися на рівні 56 473 доларів станом на 10:22 ранку вівторка 27 лютого в Сінгапурі.

З початку року ціна Bitcoin зросла на 33%, продовживши тривале ралі, що розпалило спекулятивний апетит до менших токенів, зокрема Ether і BNB.

Чисті 5,6 млрд доларів були вкладені у партію знакових біткоїн-ETF, які почали торгуватися в США 11 січня, що свідчить про розширення попиту на токен за межами відданих цифровим активам ентузіастів. Оптимістичних настроїв додає майбутнє двократне зниження темпів зростання пропозиції токена.

За даними CoinGecko, сукупна вартість цифрових активів зараз становить близько 2,2 трлн доларів, порівняно з мінімумом у близько 820 млрд доларів у 2022 році, коли обвалилися FTX та інші криптоплатформи.

Вартість цифрових токенів стрибає, навіть попри те, що інвестори зменшили очікування щодо пом'якшення монетарної політики цього року, про що свідчить зростання прибутковості казначейських облігацій США.

Також цього року Bitcoin перевершив традиційні активи, зокрема акції та золото. Коефіцієнт, що порівнює ціну токена з ціною дорогоцінного металу, перебуває на найвищому рівні за останні два роки.

Зростання вартості Bitcoin

2 жовтня 2023 року курс Bitcoin подолав позначку в 28 тис. доларів. Тепер актив намагається закріпитися на цьому рівні.

Інвестиційний фонд Pantera Capital оприлюднив новий прогноз для найпопулярнішої криптовалюти - Bitcoin. Експерти очікують, що в найближчі кілька років монета стрімко зросте у ціні.

У січні США зробили важливий крок у легалізації Bitcoin.

Оценка материала:

5.00 / 2
Bitcoin встановив рекорд вартості за останні три роки, - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
29.02.2024 260
Еще материалы раздела «Економіка»