НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  У Зеленського відреагували на пропозицію РФ розділити Україну  Зеленський розповів, як Україна повертатиме Крим  Ідеальний рецепт на Новий рік 2025: як засолити будь-яку рибу за 15 хвилин  Перші дослідження ґрунту з темного боку Місяця розкрили нові факти  Удари ЗСУ вглиб Росії: експерт назвав цілі ракет ATACMS  Бойові дії в Україні можуть припинитися 2025-го: деталі від The Economistвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.02.2024 385

Радянська ковбаса за ГОСТом: що насправді було в її складі

Експерт розвінчав міф про "якісну" рядянську ковбасу за 2,20.

b21d03168ecd65836d6407e4cdd61e0c_29.02.24

Один з популярних міфів про Радянський Союз – це дешеві, проте "якісні" продукти. Дехто з людей досі з ностальгією згадує про ковбасу за 2,20 і скаржиться, що зараз – суцільна "хімія" та соя. Пише ТСН. 

Про те, що насправді було в популярному м’ясному продукті, розповів журналіст Павло Бондаренко у блогу OBO.ZUA.

Е 252, Е 407, Е 451, Е 497 – це з рецептури радянських ковбас. Натрій фосфорнокислий однозаміщений 2-водний, крім ковбаси, використовували ще у виробництві рідини для миття скла.

"А ось вам "ковбасний" ГОСТ 23670-79 (тобто від 1979 року):" У ковбасі окремій, баранячій, свинячій, столовій, московській, чайній допускається заміна 2 кг яловичини або свинини на 2 кг крохмалю картопляного або борошна пшеничного", – пише журналіст.

Зараз на пакованні з ковбасою, за законом, виробник мусить зазначати її склад, а в Радянському Союзі писали лише номер ГОСТу.

"А що там за тим номером – ховалося мороком грифу ДСК. І сою в СРСР вирощували ще від 30-х років минулого століття мільйонами тонн – як гадаєте, для чого?" – резюмує Бондаренко.

Нагадаємо, дієтологи пояснили, в які міфи про здорове харчування не варто вірити.

Оценка материала:

5.00 / 2
Радянська ковбаса за ГОСТом: що насправді було в її складі 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
29.02.2024 385
Еще материалы раздела «Суспільство»