<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штрафвсі новини дня
Політика
Світ
28.02.2024 341

Байден і Трамп перемогли на праймеріз своїх партій у Мічигані

Вибори президента США відбудуться у листопаді 2024 року.

76e7d66c00dae4ccea78509e8108e800_28.02.24

Кандидат у президенти Дональд Трамп виграв праймеріз республіканців у штаті Мічиган, а серед демократів перемогу здобув чинний президент США Джо Байден.

Про це пише CNN. Пише ТСН. 

Попередньо, Дональд Трамп набрав близько 68,1% голосів у штаті, а його головна конкурентка, колишня губернаторка штату Південна Кароліна Ніккі Гейлі – 26,7% голосів.

Чинний президент США Джо Байден набрав 80,4% голосів виборців у штаті, проте праймеріз у Мічигані стали для нього незвичайним випробуванням. Незважаючи на його переконливу перемогу, майже 15% виборців-демократів відмовилися віддавати свої голоси за будь-якого з кандидатів.

Спостерігачі трактують це як знак Джо Байдену про те, що помітна частина демократичного електорату виступає проти підтримки Ізраїлю в протистоянні з угрупованням ХАМАС.

Такі настрої особливо помітні у Мічигані, оскільки значний відсоток населення штату становлять вихідці з арабських країн.

Вибори президента у США заплановані на 5 листопада 2024 року. На них мають обрати 47-го президента Америки. Демократів на виборах представлятиме Джо Байден а кандидата від Республіканської партії визначать за результатами праймеріз у липні 2024 року.

Нагадаємо, в США зробили заяву щодо своїх військ в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Байден і Трамп перемогли на праймеріз своїх партій у Мічигані 5.00 5 3
Політика / Світ
28.02.2024 341
Еще материалы раздела «Світ»