<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Бізнес
Економіка
01.03.2024 232

Росія встановила рекорд з експорту нафти, - Bloomberg

Загальний експорт російської нафти зріс до найвищого рівня за чотири місяці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Тимчасове припинення поставок російської сирої нафти "Сокіл" з острова Сахалін на Тихоокеанському узбережжі компенсовано стрімким зростанням постачання нафти ESPO з порту Козьміно. Обсяг експорту підвищився майже до найвищого рівня за чотири місяці.

Так, щотижневі постачання зросли близько на 365 000 барелів на день, досягнувши рівня 3,5 мільйона, що приблизно на 215 000 барелів на день перевищує цільовий показник станом на 5 листопада 2023 року.

Це дозволило компенсувати труднощі з нафтою "Сокіл", які виникли через побоювання індійськими нафтопереробниками американських санкцій. Наразі щонайменше 14 вантажів загальним об'ємом 10 млн барелів з нафтою "Сокіл" все ще знаходяться на суднах.

Раніше зазначалося, що до Індії було доставлено три вантажі "Сокола", а кілька інших перенаправлено до Китаю.

Нагадаємо, Індія відновила імпорт російської нафти "Сокіл" після двомісячної перерви. За даними джерел видання, індійська компанія Hindustan Petroleum Corp (HPCL.NS) закупила нафту "Сокіл" у трейдера. Ймовірно, країна здійснюватиме оплату за нафту в дирхамах ОАЕ.

Крім того, два нафтові танкери зупинили свою діяльність біля берегів Греції за кілька днів після того, як США запровадили нові санкції до 14 російських кораблів. Згідно з даними Bloomberg, судна NS Creation і "Залив Амурський" припинили перевалку нафтових вантажів в Лаконічній затоці на південь від Греції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія встановила рекорд з експорту нафти, - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
01.03.2024 232
Еще материалы раздела «Економіка»