НОВИНИ ДНЯ: Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастішевсі новини дня
Політика
Європа
01.03.2024 481

Ще одна країна закрила центральний пункт прийому українських біженців

Українцям у Нідерландах тепер "нікуди подітися".

076da1fb3a71ca54e223645ba5fc68e9_01.03.24

У Нідерландах 27 лютого закрили центральний пункт прийому українців-біженців у місті Утрехт. Пише ТСН. 

Про це пише NOS.

Пункт прийому українців у країні відігравав ключову роль у наданні допомоги та підтримки біженцям.

Як передає видання, відповідне рішення стало несподіванкою для багатьох, враховуючи продовження гуманітарної кризи та потребу українців у притулку.

"Пункт стикається з критичним переповненням біженцями, що призвело до його тимчасового закриття для нових осіб", - йдеться у повідомленні.

В ніч проти 26 лютого 2022 року центр прийняв 154 біженців, що спричинило перевантаження наявних ресурсів.

"Умови проживання ускладнилися через довгі черги до санвузлів і недостатню приватність для біженців, що спонукало владу до закриття центру для нових осіб", - додали в повідомленні.

Відтак українцям у Нідерландах тепер "нікуди подітися".

"Ця ситуація викликає серйозне занепокоєння, оскільки щодня до центру в Утрехті звертаються від 50 до 70 нових людей, шукаючи допомогу та підтримку. Двері пункту прийому знову відкриють, коли кількість українців стане менше ніж 80", - пише видання.

Нагадаємо, Міністерство нацбезпеки США на два роки подовжило можливість перебування українців за гуманітарними паролями. Зокрема, йдеться про програму Uniting for Ukraine.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ще одна країна закрила центральний пункт прийому українських біженців 5.00 5 2
Політика / Європа
01.03.2024 481
Еще материалы раздела «Європа»