<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
29.02.2024 215

Як зміняться відсотки за банківськими депозитами у березні

У березні поточного року ставки за акційними гривневими депозитами можуть сягнути 17% річних. Хоча такі акції будуть точковими та короткочасними.

Про це пише OBOZ.UA з посиланням на директора департаменту роздрібного бізнесу Глобус Банку Дмитро Замотаєв.

Зазначається, що середні відсотки за гривневими депозитами залишаться незмінними: 13,5% річних для депозитів на 3-6 місяців та 12,5-13% для вкладів на строк від 9 місяців до 1 року. А от валютні депозити ставатимуть все менш вигідними.

За його словами, у сегменті гривневих вкладів можуть спостерігатися дві паралельні тенденції:

"З кінця грудня 2023 року більшість банків вже переглянули прибутковість власних гривневих вкладів, а тому ставки за гривневими вкладами майже не зміняться. 9 міс. (до 1 року) дадуть у середньому 12,5-13% річних", – зазначив Замотаєв.

Українці намагатимуться знайти найпривабливіші умови для своїх заощаджень. Саме тому, на думку фахівця, на ринку можуть з'являтися нові депозитні продукти або почнуть діяти короткострокові депозитні акції, відсотки за якими можуть бути дещо покращені – у середньому до 15,5–17% річних.

Стосовно валютних депозитів, то на думку експерта, у березні триватиме період поступового зниження ставок.

"Інерція передбачає кволе скорочення ставок, відповідно знижуватиметься популярність таких вкладів. Цей процес триває вже понад шість місяців, і за цей час, наприклад, середні ставки за річними доларовими вкладами скоротилися з 3% до 1,8% річних, а середні ставки за вклади в євро знизилися з 2% до 1,5-1,6% річних", – зазначив Замотаєв.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як зміняться відсотки за банківськими депозитами у березні 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
29.02.2024 215
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»