<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов  Коли не знаєте, що приготувати: три рецепти страв з мʼяса на вечерю  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умовивсі новини дня
29.02.2024 248

В Україні екстрено продають електроенергію Польщі та обмежують ВДЕ

В Україні третю добу підряд, з 27 лютого, фіксується профіцит електроенергії.

Укренерго повідомляє, що надлишки передавались в польську енергетичну мережу, а виробництво енергії системами, що працюють на відновлюваних джерелах, тимчасово обмежується.

“Завдяки стабільно теплій та сонячній погоді в енергосистемі в денні години утворився профіцит (надлишок) електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE, з 11:00 до 16:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 988 МВт*год. З 11:00 до 14:00, через виникнення в системі профіциту електроенергії, обмежувалась робота електростанцій на ВДЕ”, – повідомляє Укренерго.

За інформацією компанії, споживання електроенергії в українській мережі продовжує поступово скорочуватись.

Експорт енергії з України планово здійснювався до п'яти країн – в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову. Загальний обсяг експорту – 4795 МВт·год, з максимальною потужністю до 370 МВт.

Водночас в пікові години Україна імпортує електроенергію з тих же країн, куди передається експорт. Обсяг імпорту майже вдвічі менший – 2 497 МВт·год, але пікове споживання більше – до 737 МВт.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні екстрено продають електроенергію Польщі та обмежують ВДЕ 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
29.02.2024 248
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»