<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Європа
01.03.2024 252

Придністров'я просить у Росії "захисту": Кишинів прокоментував заяву

Такі дії - спроба дестабілізувати ситуацію в Молдові.

4f67d9c59f1d275e018d04fbc50532ef_01.03.24

Офіційний Кишинів називає заклик Придністров'я до РФ про "допомогу" "ще одним елементом гібридної війни" і спробою дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Про це заявив міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой, повідомляє NewsMaker. Пише ТСН. 

За його словами, Молдова надалі продовжує залишатися мішенню для Росії, зокрема в контексті виборів президента і референдуму про європейську інтеграцію. Натомість подібні заяви "робилися, робляться і, ймовірно, робитимуться знову", - наголосив він.

"Вже деякий час ми спостерігаємо спроби дестабілізувати ситуацію та просувати наративи, які суперечать національним інтересам та інтересам молдовських громадян. Однак Молдова за ці два роки зміцнила своє становище, наші держструктури стають усе стійкішими до гібридних атак. Громадяни навчаються не дозволяти маніпулювати собою", - додав він.

Голова МЗС Молдови наголосив, що з огляду на війну Кремля в Україні Кишинів "не має інших варіантів, крім зниження рівня дипломатичних відносин". Дипломат наголосив, що його країна "залишається прихильницею України, її територіальної цілісності та суверенітету".

Нагадаємо, напередодні невизнане Придністров'я звернулося до Росії по допомогу у зв'язку з начебто економічною блокадою з боку Молдови. Автори звернення просять вжити заходів щодо захисту Придністров'я "з урахуванням факту постійного проживання на території республіки понад 220 тисяч громадян Росії та унікального позитивного досвіду російської миротворчості на Дністрі".

Оценка материала:

5.00 / 2
Придністров'я просить у Росії "захисту": Кишинів прокоментував заяву 5.00 5 2
Політика / Європа
01.03.2024 252
Еще материалы раздела «Європа»