<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Росія
01.03.2024 264

У РФ, ймовірно, протестували "суверенний інтернет" – аналітики ISW

Аналітики припускають, що Кремль ймовірно намагається обмежити внутрішній інтернет-простір від світу.

Останні масові збої у роботі соцмереж та мобільних провайдерів по всій Росії можуть свідчити про те, що путінський режим тестував можливість запуску "суверенного Інтернету". Пише ТСН. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні від 27 лютого.

На думку аналітиків, ймовірно, 27 лютого Росія випробувала частину свого суверенного Інтернету, ймовірно, намагаючись посилити контроль над окремими аспектами російського інформаційного простору.

В РФ повідомили про кілька масових збоїв у роботі відомих соціальних медіа-платформ 27 лютого, включаючи Telegram, YouTube, ВКонтакте, Viber, WhatsApp і Zoom, а пізніше повідомили, що після цього роботу роботи було відновлено. Також повідомлялося, що під час збою росіяни мали доступ до деяких заблокованих платформ соціальних мереж, включаючи Instagram, Facebook і Twitter.

ISW звертає увагу на заяву депутата Держдуми РФ Антона Ткачова, який сказав, що через дії регулятора виникли збої "при тестуванні та перенастроюванні шлюзів для виявлення і закриття "пляшкових горлечок", щоб перешкодити забороненому контенту.

Аналітики припускають, що Кремль ймовірно намагається обмежити внутрішній інтернет-простір від світу.

Раніше в CNN проаналізували, як два роки війни дедалі глибше занурюють Росію в темряву.

Оценка материала:

5.00 / 2
У РФ, ймовірно, протестували "суверенний інтернет" – аналітики ISW 5.00 5 2
Політика / Росія
01.03.2024 264
Еще материалы раздела «Росія»