<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Європа
01.03.2024 314

Криза в Придністров'ї: чи є військова загроза і чого насправді хочуть сепаратисти ПМР

Придністров’я живе виключно за рахунок цивілізованих територій Молдови, Румунії тощо.

53fd002baf2e0a0d6579150ad83869d7_01.03.24

Логістично Росія не має доступу до Придністров'я - цього кримінального анклаву, проте вона, безумовно, хотіла б його отримати. Пише ТСН. 

Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк під час телемарафону.

"Це 10-е чи 15-е звернення щодо захисту економічних інтересів і так далі, але логістично Росія не має доступу до цього кримінального анклаву. Вона б хотіла, безумовно, його отримати. Ми пам'ятаємо перші місяці війни: для них південь України був одним з пріоритетних напрямків, мається на увазі Одеса, як раз таки для того, щоб отримати доступ до цього кримінального анклаву. На сьогоднішній день вони не мають жодної можливості логістично туди дістатися. І відповідно це розуміють ті, хто знаходяться в цьому кримінальному анклаві, я маю на увазі, так звані депутати...", - сказав він.

Радник керівника Офісу президента додав, що в Кремлі шукають можливості інформаційної співпраці з певними пропагандистськими тематиками, щоб отримати додаткові можливості торгувати з Молдовою і торгувати з країнами Європейського союзу.

"Придністров’я живе виключно за рахунок цивілізованих територій Молдови, Румунії і так далі... Ніякого спілкування з Росією на сьогоднішній день не існує, окрім раритетних оцих червоних прапорів радянського типу, які вони вивішують у себе, і цих пропагандистських істерик... Тому давайте підсумуємо: немає ніякої ескалації  і не буде не цьому напрямку ніякої ескалації", - додав він.

Тим часом в Держдепі США заявили, що підтримують суверенітет Молдови та уважно стежать за подіями навколо так званої "Придністровської Молдавської Республіки" ("ПМР").

Оценка материала:

5.00 / 2
Криза в Придністров'ї: чи є військова загроза і чого насправді хочуть сепаратисти ПМР 5.00 5 2
Політика / Європа
01.03.2024 314
Еще материалы раздела «Європа»