<
НОВИНИ ДНЯ: Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринкувсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2024 491

Чорнобиль не пробачає: що сталося з окупантами, які окопувалися у Рудому лісі

Таку долю їм пророкували з самого початку.

0e87d807a765926872fa55ee4432069c_02.03.24

Російські військові, які окопувалися в Рудому лісі в Чорнобильській зоні, не вижили. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив міський голова Вараша, що є містом-супутником Рівненської АЕС, Олександр Мензул.

“Якщо про Україну, то треба нагадувати всім, що ми — ядерна держава. Так, у нас немає ядерної зброї, але у нас — ядерні матеріали. Україна є підписантом меморандуму з МАГАТЕ про контроль над переміщенням ядерних матеріалів, тому що потенційно це — ядерна зброя”, — сказав міський голова.

Він нагадав, що є приклад Запорізької АЕС, де Україна не контролює переміщення радіоактивних матеріалів. Ще міський голова згадав, як окопувалися “безграмотні орки” у Чорнобильській зоні, в радіоактивному Рудому лісі.

“Я знаю це місце, там можна перебувати лічені хвилини. До речі, по наших каналах ми отримали інформацію, що з російських вояк, які там були, ніхто не вижив”, — додав Мензул.

Міський голова м. Вараш Олександр Мензул має освіту інженера-фізика, працював у відділі ядерної безпеки, був заступником начальника служби надійності, ресурсу та продовження експлуатації Рівненської АЕС.

Нагадаємо, у квітні 2022-го року повідомлялося, що російські військові вирішили окопатися у найнебезпечнішому місці Чорнобильської зони. Вони рили окопи в “Рудому лісі” та піддавалися великій дозі опромінення.

Тоді за словами міністра енергетики Германа Галущенка, загарбникам залишився максимум один рік життя. Вони помиратимуть від хвороб, викликаних опроміненням.

Оценка материала:

5.00 / 4
Чорнобиль не пробачає: що сталося з окупантами, які окопувалися у Рудому лісі 5.00 5 4
Політика / Україна
02.03.2024 491
Еще материалы раздела «Україна»