<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2024 417

Чи є в Білорусі російські війська для вторгнення в Україну: відповідь прикордонників

Росія вивела з території Білорусі свій контингент, який там перебував на навчанні. Зараз там потужного угрупування немає.

_viyskovi__twitter_com_armscontrol_rus_b7ae7917045cd3f086c9934e5e31fa42_650x410_02.03.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

"Можу зазначити, що на території Білорусі Росія не має достатніх сил для того, щоб здійснити дії по відношенню до нашої країни, здійснити вторгнення", - сказав Демченко.

Він нагадав, що раніше Росія вивела свої підрозділи, які знаходилися на території Білоусі. Це могло бути від 10 до 12 тисяч особового складу, які знаходилися на білоруських полігонах, проходили підготовку, навчання.

"І після того, як РФ вивела їх на територію своєї держави, то в рамках ротацій нових вона не завела. Тобто фактично на території Білорусі зараз немає такого потужного угрупування російських військ, яке могло б становити загрозу для України", - додав Демченко.

Російські війська в Білорусі

Нагадаємо, у лютому 2022 року російська армія вторглася в Україну у тому числі з території Білорусі. Потім російська авіація неодноразово атакувала прикордонні регіони України літаками, що прямували з території Білорусі.

Армія РФ тісно співпрацює з диктаторським режимом Лукашенка та активно проводить на її території військову пропаганду, залучає свої терористичні підрозділи у спільні "навчання", що проходять з 2022 року.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи є в Білорусі російські війська для вторгнення в Україну: відповідь прикордонників 5.00 5 3
Політика / Україна
02.03.2024 417
Еще материалы раздела «Україна»