<
НОВИНИ ДНЯ: Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної стравивсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2024 287

Умєров затвердив План заходів у межах співробітництва Україна – НАТО на цей рік

Міністр оборони України Рустем Умєров затвердив план заходів Міноборони з реалізації адаптованої Річної національної програми співробітництва з НАТО (аРНП) на 2024 рік.

Програма розроблена на виконання домовленостей за результатами Вільнюського саміту НАТО. Ключовим пріоритетом аРНП є реформування сектору безпеки та оборони України.

“Міністерство оборони України як координатор сил оборони має забезпечити системні зміни на шляху до вступу в НАТО. Відтак, виконання заходів по аРНП є одним із пріоритетів. Заходи програми враховують рекомендації експертів НАТО”, – сказав Рустем Умєров.

Погоджений план передбачає більше 50 заходів Міноборони в рамках 17 цілей, які мають бути виконані протягом цього року.

“Максимальна увага була приділена процесу моніторингу виконання заходів. Разом з тим, документ залишається гнучким інструментом, який підлягає щорічному перегляду пріоритетів на основі динаміки безпекової ситуації”, – повідомив заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Оценка материала:

5.00 / 2
Умєров затвердив План заходів у межах співробітництва Україна – НАТО на цей рік 5.00 5 2
Політика / Україна
01.03.2024 287
Еще материалы раздела «Україна»