<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2024 728

Аргентина віддала Україні гелікоптери, які отримала від РФ – Financial Times

Видання зазначає, що новий президент Аргентини віддає перевагу союзам з "країнами, які захищають свободу".

230978ce18c7382615b4260726aacbb1_03.03.24

Президент Аргентини Хав'єр Мілей передав Україні два гелікоптери Мі-171Е, які раніше його державі передала Росія. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Financial Times.

У публікації зазначається, що "Мілей віддає перевагу союзам з "країнами, які захищають свободу", включно зі США, Ізраїлем, який він відвідав на початку цього місяця, і Україною, якій він передав два військові вертольоти російського виробництва.

Аргентинський лідер заявив, що планує 2024 року провести "саміт підтримки Латинської Америки" для України. Це різко контрастує з поведінкою лідерів інших латиноамериканських країн, як-от президента Бразилії Лула да Сілви і президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора.

До слова, після візиту до Аргентини в середині лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що Мілей "підтримує Україну і виступає проти політики Путіна".

Оценка материала:

5.00 / 2
Аргентина віддала Україні гелікоптери, які отримала від РФ – Financial Times 5.00 5 2
Політика / Україна
03.03.2024 728
Еще материалы раздела «Україна»