<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2024 463

Ексміністра освіти Шкарлета можуть позбавити всіх наукових звань: що відомо про скандал

Епопея з плагіатом триває.

daa3b10ea98ff5b95ee0845373020229_03.03.24

Національне агентство з питань якості вищої освіти визнало наявність академічного плагіату в докторській дисертації ексміністра освіти й науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомив "Укрінформ" з посиланням на НАЗЯВО. Пише ТСН. 

“Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти на своєму засіданні 27.02.2024 р. на підставі подання Комітету з питань етики одноголосно проголосувало за рішення, згідно з яким у дисертації доктора економічних наук С.М.Шкарлета “Формування економічної безпеки підприємств засобами активізації їхнього інноваційного розвитку” встановлено факти академічного плагіату. Національне агентство ухвалило рішення звернутися до Міністерства освіти й науки України з поданням щодо позбавлення С.М.Шкарлета ступеня доктора економічних наук”, – йдеться у відповіді на запит "Укрінформу".

Що цьому передувало

Торік у травні ексдоцент Сумського державного університету Олег Смірнов заявив, що наукова дисертація колишнього міністра на 24% складається з плагіату. Шкарлет начебто “запозичив” частину з роботи російської вченої Сілкіної.

Вже у грудні 2023 року Комітет з питань етики підтвердив наявність академічного плагіату в дисертації Шкарлета.

В лютому 2024-го Сергій Шкарлет подав скаргу до Апеляційного комітету Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти. Ексміністр скаржився на дії Комітету з питань етики.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ексміністра освіти Шкарлета можуть позбавити всіх наукових звань: що відомо про скандал 5.00 5 2
Політика / Україна
03.03.2024 463
Еще материалы раздела «Україна»