<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2024 264

США продовжили дію гуманітарних дозволів на в’їзд для українців

США продовжили термін дії перебування українських шукачів притулку на території Сполучених Штатів строком до 2 років.

Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Як зазначається, це стосується тих українців, які перебувають там на підставі так званих гуманітарних дозволів на вʼїзд.

Право на поновлення свого дозволу на перебування отримали українці, які:

  • прибули до США за програмою Uniting for Ukraine (U4U) – спрощеною ініціативою для надання громадянам України гуманітарного дозволу на в’їзд до США;
  • отримали гуманітарний дозвіл на вʼїзд у пунктах пропуску через державний кордон США у період із 11 лютого до 25 квітня 2022 року.

"Зауважимо, що гуманітарний дозвіл на вʼїзд є одним із найпоширеніших та часто використовуваних видів особливого статусу для в’їзду. Цей вид спеціального дозволу дає право на в’їзд до Сполучених Штатів і надається з міркувань гуманітарних причин для осіб, які відповідно до законодавства не мають звичайного права на в’їзд до США", - йдеться в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 2
США продовжили дію гуманітарних дозволів на в’їзд для українців 5.00 5 2
Політика / Україна
02.03.2024 264
Еще материалы раздела «Україна»