<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
03.03.2024 446

Британська розвідка оцінила наслідки втрати літаків А-50 для РФ

Останні шість днів А-50 у небі не фіксують.

3e391aafa8b6389654fbf80432f25915_03.03.24

Через тиждень після втрати другого літака A-50У Росія припинила польоти флоту на підтримку операцій в Україні. Ймовірно, це продовжуватиметься, доки триватимуть внутрішні розслідування щодо нездатності захистити борти і того, як пом’якшити загрозу, яку продовжує представляти українська ППО. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Втрата спроможності забезпечувати щоденне командування та управління російськими повітряними операціями, ймовірно, значно погіршує ситуаційну обізнаність, яку надають екіпажі. Росія навряд чи може собі дозволити такий розрив у спроможності над повітряним простором східної та південної України.

“Цілком ймовірно, що Росії доведеться вивчити варіанти подолання цього розриву, включаючи перепрофілювання літаків і прийняття більшого ризику для надання ефективної повітряної підтримки, якої потребують її наземні сили, але, ймовірно, не отримують”, — пишуть аналітики.

Це питання загострилося через припинення допоміжних операцій А-50. Втома планера та екіпажу посилиться, коли А-50 повернеться до експлуатації, а флот буде дедалі більш розтягнутим. Можливо, Росія спробує повернути на озброєння раніше законсервовані планери А-50, щоб покращити ситуацію.

Нагадаємо, Повітряні сили отримали “додаткові інструменти”, які дозволили частіше збивати ворожі літаки. Це серйозний психологічний удар по пілотах РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка оцінила наслідки втрати літаків А-50 для РФ 5.00 5 2
Політика / Світ
03.03.2024 446
Еще материалы раздела «Світ»