<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіям  Місцями з дощами, проте дуже тепло: прогноз погоди на 29 квітня  Лубінець жорстко розкритикував федерацію Червоного Хреста, за захист інтересів Росії  В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°всі новини дня
Політика
Росія
03.03.2024 284

Північна Корея призупинила поставки зброї до РФ

КНДР призупинила передачу зброї до Росії через море  приблизно в середині лютого 2024 року.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW) .

Так, корейське видання NK Pro з посиланням на супутникові зображення заявило, що російські кораблі, які транспортують північнокорейські боєприпаси і зброю до Росії, не причалювали до північнокорейського порту Раджин з 12 лютого.

У серпні 2023 року російські кораблі здійснили щонайменше 32 рейси між портом Раджин і російськими портами Дунай і Східний у Приморському краї. Зокрема, російське  вантажне судно Lady R  перевозило невизначену кількість вантажних контейнерів, які, ймовірно, містили північнокорейські боєприпаси та зброю. Останнє вантажне судно Maia-1  прибуло до російського порту Східний із Північної Кореї 12 лютого.

Така пауза може бути пов’язана з проблемами виробництва в Північній Кореї або проблемами логістики. Також, ймовірно, Північна Корея могла транспортувати зброю до Росії повітряним шляхом або залізничним транспортом. Росія використовує Байкало-Амурську залізницю та Східно-Сибірську залізницю для полегшення перевезень вантажів із Китаю та Північної Кореї та до них.

26 лютого міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік заявив, що за останні місяці Північна Корея відправила в Росію близько 6700 транспортних контейнерів з боєприпасами. Ці контейнери можуть перевозити понад три мільйони 152-мм артилерійських снарядів або приблизно 500 000 122-мм снарядів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Північна Корея призупинила поставки зброї до РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
03.03.2024 284
Еще материалы раздела «Росія»